3PL-yritys DSV tekee AutoStore-investoinnintra

DSV kokoaa pääkonttorin, terminaalin ja varaston uuteen rakennukseen Norjan Vestbyssä. Automaatiolla on tässä rakennuksessa merkittävä asema. AutoStore-ratkaisu kattaa kappaletavarakäsittelyn ja vastaa kasvavaan verkkokaupan kysyntään.

DSV on maailmanlaajuisesti toimiva kuljetus- ja logistiikkayritys, jolla on toimintaa yli 90 maassa ja jolla on maailmanlaajuisesti yli 60 000 työntekijää. Kansainvälisen verkoston ja vuosien kokemuksen ansiosta DSV voi toimittaa maailmanlaajuisesti tie-, ilma- ja merikuljetusten ja ratkaisualan palveluja. AutoStore-investoinnin ansiosta DSV pystyy merkittävästi sujuvoittamaan nykyisten asiakkaittensa toimintaa sekä edistämään kasvavaa verkkokauppakysyntää.

Järjestelmä otettiin käyttöön syyskuun alussa vuonna 2020, ja tällä hetkellä käytössä on 28 000 AutoStore-laatikkoa, 9 robottia ja 3 karuselliporttia. DSV halusi joustavan ja älykkään järjestelmän, jota oli helppo skaalata loppuasiakkaiden tarpeiden mukaan.

Todistetusti toimiva järjestelmä

“Halusimme mukaan verkkokaupan kasvuun ja investoimme sitä varten automaatioon, jonka avulla saamme käyttöömme kustannustehokkaita ratkaisuja. Investointi säästää tilaa samalla, kun toiminta tehostuu jopa viisinkertaiseksi manuaaliseen käsittelyyn verrattuna. DSV:n kannalta tärkeimpiä tekijöitä olivat laatu, tuottavuus, joustavuus ja hinta. Valitsimme Element Logicin, sillä yritys pystyi esittelemään todistetusti toimivan järjestelmän ja useita tunnettuja asiakasesimerkkejä. Opimme luottamaan Element Logiciin toimittajana jo prosessin varhaisessa vaiheessa, sillä yritys ymmärsi, mistä liiketoiminnassamme on kyse ja mitä haasteita kohtaamme. Joustavuus ja läheisyys ovat olleet ehdottomasti ratkaisevan tärkeitä, jotta kaikki sujui hyvin alusta alkaen”, kertoo Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development, DSV Solutions.

Kuva: Knut Wefring, DSV Norge

”Olemme ylpeitä ja onnellisia siitä, että DSV yhtenä maailman suurimmista logistiikka- ja kuljetusyrityksistä päätti investoida Element Logiciin ja AutoStoreen. AutoStore sopii joustavuuden ja skaalautuvuuden vuoksi erittäin hyvin 3PL-yrityksille, ja olemme varmoja siitä, että sillä on positiivinen vaikutus DSV:hen ja sen asiakkaisiin. AutoStore-investointikynnys alenee koko ajan, ja olemme havainneet merkittävää kasvua myös PK-yrityksille suunnatuissa AutoStore-projekteissa. DSV:n kokemus toiminnoista yhdistettynä AutoStore-ratkaisuun ja toimittamaamme ohjelmistoon on yhdistelmä, josta myös muut yritykset – suuret ja pienet – kiinnostunevat. Odotamme ja toivomme yhteistyön DSV:n kanssa kestävän pitkään”, sanoo Mats Bjerkaas, Managing Director, Element Logic Norway.

Kuvassa vasemmalta: Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development, DSV Solutions. Morten Kleven, Site Director, DSV Solutions. Ulf Erik Kruger Solheim, Managing Director, DSV Solutions.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Haluatko tietää lisää varaston optimoinnista?

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja.