Tietosuojakäytäntö

Tämä tietosuojakäytäntö ("Käytäntö") kuvaa, mitä henkilötietoja kerätään ja käsitellään, kun käytät Element Logicin verkkosivustoja ("Verkkosivustot"), esimerkiksi elementlogic.fi, sekä muita Element Logicin suorittamia käsittelytoimia.


Muokkaa evästeasetuksiasi

1. REKISTERINPITÄJÄ

Element Logic hallitsee henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä tämän verkkosivuston toimintaan liittyen. Jos sinulla on kysymyksiä tästä Käytännöstä tai haluat käyttää tässä Käytännössä määriteltyjä oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä:

Element Logic Suomi Oy (Element Logic)
Vantaankoskentie 14
Vantaa, Suomi
Puh: +358 44 590 3122
info@elementlogic.fi

 

2. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Alla on taulukko henkilötietojen käsittelytoimistamme, joka antaa sinulle selkeän yleiskuvan siitä, mitä henkilötietojen luokkia käsittelemme eri tarkoituksiin ja mihin oikeusperusteeseen käsittelymme perustuu. Näin voit helposti nähdä, mitä käsittelytoimia Element Logic suorittaa ja miksi teemme niin.

 

Tarkoitus Oikeusperuste Henkilötietojen luokat
Element Logicin palveluiden, tuotteiden ja järjestelmien arviointi, kehittäminen ja parantaminen Suostumus Istuntotiedot, mukaan lukien IP-osoite, laitetiedot, selaintyyppi ja päivämäärä ja aika.
Element Logicin verkkosivuston suunnittelu, optimointi, arviointi, kehittäminen ja parantaminen Suostumus Istuntotiedot, mukaan lukien IP-osoite, laitetiedot, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, viittaava URL (aiemmin vierailtu sivu) ja päivämäärä ja aika.
Tarjota interaktiivinen kartta sijaintimme näyttämiseksi Suostumus Istuntotiedot, mukaan lukien IP-osoite ja viittaava URL (aiemmin vierailtu sivu).
Toimivan verkkosivuston tarjoaminen Oikeutettu etu. Element Logicin oikeutettu etu perustuu vasemman sarakkeen tietojen keräyksen tarkoitukseen. Istuntotiedot, mukaan lukien tekniset tiedot laitteestasi ja vuorovaikutuksesta verkkosivustomme kanssa
Verkkosivustomme turvallisuuden suojaaminen Oikeutettu etu. Element Logicin oikeutettu etu perustuu vasemman sarakkeen tietojen keräyksen tarkoitukseen. Istuntotiedot, mukaan lukien IP-osoite, laitetiedot, selaintyyppi ja päivämäärä ja aika, käyttäytyminen verkkosivustolla.
Tarjota sinulle videoita YouTube-kanavaltamme Suostumus Istuntotiedot, mukaan lukien IP-osoite, aika ja päivämäärä ja viittaava URL (aiemmin vierailtu sivu).
Vastata tiedusteluihisi ja pyyntöihisi Oikeutettu etu. Element Logicin oikeutettu etu perustuu vasemman sarakkeen tietojen keräyksen tarkoitukseen. Etunimi ja sukunimi, sähköpostiosoite, työpaikka, asuinmaa ja muut yhteydenottosi yhteydessä antamasi henkilötiedot.
Profilointi, jotta voimme jakaa räätälöityä mainontaa ja sisältöä nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille Suostumus Istuntotiedot, etunimi ja sukunimi, sähköpostiosoite, työpaikka ja muut yhteydenottosi yhteydessä antamasi tai verkkosivustomme evästeiden/pikselien kautta kerätyt henkilötiedot.
Asiakaskyselyjen kautta saadun palautteen kerääminen Suostumus Etunimi ja sukunimi, sähköpostiosoite, työpaikka ja muut kyselyn kautta antamasi henkilötiedot.

 

Tietoja, kuten istuntotiedot, mukaan lukien IP-osoite, laitetiedot, selaintyyppi, päivämäärä ja aika, lähetetään tietokoneeltasi meille erilaisten evästeiden avulla. Katso lisätietoja evästeiden ja pikselien käytöstä evästekäytännöstämme. Tietoja, kuten etunimi ja sukunimi, sähköpostiosoite, työpaikka ja muut yhteydenottosi yhteydessä antamasi henkilötiedot, kerätään yhteydenottolomakkeemme kautta.

 

3. VERKKOSIVUSTO

3.1 Verkkosivuston toiminta

Kun vierailet tällä verkkosivustolla (https://www.elementlogic.fi/), keräämme, tallennamme ja käytämme automaattisesti teknisiä tietoja laitteestasi ja vuorovaikutuksestasi verkkosivustomme kanssa (istuntotiedot), jotka ovat välttämättömiä verkkosivuston toiminnalle.

Käsittelymme oikeusperuste perustuu ns. oikeutettujen etujen tasapainottamiseen (GDPR Art. 6 (1), lause 1, lit. f.), mikä tarkoittaa, että käsittely on välttämätöntä sen perusteella, että Element Logicilla on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi, jota ei ohita sinun etusi, ettet halua henkilötietojasi käsiteltävän.

3.2 Verkkosivuston turvallisuus

Käsittelemme henkilötietojasi parantaaksemme IT-järjestelmiämme turvallisuuden lisäämiseksi ja suorittaaksemme automaattista käyttäytymisen arkistointia, joka saattaa vaatia turvallisuussyistä tarkastelua.

Käsittelymme oikeusperuste perustuu ns. oikeutettujen etujen tasapainottamiseen (GDPR Art. 6 (1), lause 1, lit. f.), mikä tarkoittaa, että käsittely on välttämätöntä sen perusteella, että Element Logicilla on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi, jota ei ohita sinun etusi, ettet halua henkilötietojasi käsiteltävän.

3.3 Markkinointi, profilointi ja palvelujen kehittäminen

Käsittelemme henkilötietojasi arvioidaksemme, kehittääksemme ja parantaaksemme Element Logicin palveluja, tuotteita ja järjestelmiä. Henkilötietojen käsittely tähän tarkoitukseen sisältää toimia, joilla tehdään verkkosivustostamme ja muista palveluistamme käyttäjäystävällisempiä, kehitetään tai korostetaan digitaalisia toimintoja, parannetaan asiakastarjontaamme, tuotetaan tietoa tavaravirtojen ja logistiikan parantamiseksi (esim. ennustamaan ostoksia, varastoja ja toimituksia), kehitetään ja parannetaan yrityksen tuotevalikoimaa ja resurssitehokkuutta, tuotetaan tilastoja markkina- ja asiakasanalyysejä varten, liiketoiminnan seuranta ja liiketoiminnan ja menetelmien kehittäminen liittyen tilauksiin ja ostoihin.

Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi Element Logic suorittaa yleisiä analyysejä koottujen tietojen perusteella, mitkä liittyvät napsautus- ja vierailukäyttäytymiseen, laitetietoihin, tilaushistoriaan, maantieteelliseen sijaintiin ja yksittäisten asiakkaiden palautteeseen. Käytämme evästekäytännössä kuvattuja työkaluja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, kuten Google Analytics, Google Maps, YouTube, Microsoft Clarity ja Google AdWords. Asennamme myös seurantapikseleitä, jotka lähettävät tietoja Facebook Pixelille ja LinkedIn Insightsille markkinoidaksemme tuotteitamme ja palveluitamme.

Käsittelymme oikeusperuste markkinoinnille, profiiloinnille ja palvelujen kehittämiselle on suostumus (GDPR Art. 6 (1), lause 1, lit. a.). Suostumuksesi on vapaaehtoinen, ja annat sen napsauttamalla vastaavaa painiketta “evästebannerissa” verkkosivustollamme. Voit hyväksyä kaikki evästeet kerralla tai muokata evästeasetuksiasi valitsemalla “evästeasetukset” -vaihtoehdon. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, katso kohta 12, miten voit peruuttaa suostumuksesi.

Lisätietoja käyttämistämme evästeistä löydät evästekäytännöstämme.

 

4. PYYNNÖT JA TIEDUSTELUT

Jos lähetät meille pyyntöjä ja/tai tiedusteluja, esimerkiksi käyttämällä yhteydenottolomakettamme tai lähettämällä meille sähköpostia, keräämme etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, työpaikkasi ja muut yhteydenottosi yhteydessä antamasi henkilötiedot.

Käsittelymme oikeusperuste perustuu ns. oikeutettujen etujen tasapainottamiseen (GDPR Art. 6 (1), lause 1, lit. f.), mikä tarkoittaa, että käsittely on välttämätöntä sen perusteella, että Element Logicilla on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi, jota ei ohita sinun etusi, ettet halua henkilötietojasi käsiteltävän.

 

5. PROFILOINTI JA RÄÄTÄLÖITY MAINONTA

Jos hyväksyt, että lähetämme sinulle uutiskirjeitä, mainosviestintää, kohdennettua mainontaa, tarjoamme sinulle relevantteja tarjouksia ja muuta mainosmateriaalia.

Kun jaamme sinulle mainontaa ja/tai sisältöä, käytämme Microsoft Dynamics 365 -palvelua. Tämä palvelu käyttää evästeitä kerätäkseen, tallentaakseen ja käyttääkseen teknisiä tietoja vuorovaikutuksestasi mainosmateriaalimme kanssa (istuntotiedot). Yhteydenottolomakkeen kautta keräämme myös etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, työpaikkasi ja muut yhteydenottosi yhteydessä antamasi henkilötiedot.

Käsittelymme oikeusperuste on suostumus (GDPR Art. 6 (1), lause 1, lit. a.). Suostumuksesi on vapaaehtoinen, ja annat sen napsauttamalla “Hyväksyn” yhteydenottolomakkeessamme. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Voit esimerkiksi lopettaa uutiskirjeemme tai muiden sähköpostiemme vastaanottamisen seuraamalla näissä sähköposteissa olevia peruutusohjeita tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä.

 

6. KYSELYT

Asiakaskyselyidemme yhteydessä käytämme Microsoft Dynamics 365 Customer Voice -palvelua. Tämä palvelu kerää etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, työpaikkasi ja muut kyselyn kautta antamasi henkilötiedot ja yhdistää ne muihin Microsoft Dynamics 365:ssä säilytettyihin henkilötietoihisi.

Käsittelymme oikeusperuste on suostumus (GDPR Art. 6 (1), lause 1, lit. a.). Suostumuksesi on vapaaehtoinen, ja annat sen napsauttamalla “Hyväksyn” yhteydenottolomakkeessamme. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Voit esimerkiksi lopettaa uutiskirjeemme tai muiden sähköpostiemme vastaanottamisen seuraamalla näissä sähköposteissa olevia peruutusohjeita tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä.

 

7. KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen niiden tarkoitusten toteuttamiseksi, joita varten tiedot käsitellään. Säilytämme evästeiden käytöstä kerättyä tietoa tämän asiakirjan kohdassa 12 mainitun säilytysajan mukaisesti. Säilytämme myös kyselyistä kerättyjä tietoja. Säilytämme tiedot käsitelläksemme pyyntöjä ja tiedusteluja, kunnes olemme vastanneet kyselyyn ja emme enää katso, että seuranta on tarpeellista.

Saatamme myös säilyttää tietoja pidemmän ajan, jos se on tarpeen oikeudellisen vaateen vahvistamiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, esimerkiksi jos on meneillään oleva riita tai rikos on ilmoitettu poliisille. Suoritamme säännöllisesti tietojen hävittämistä ja poistamme tiedot, joita ei enää ole tarpeen käsitellä.

 

8. KENELLE JAAMME HENKILÖTIETOJASI?

Element Logic jakaa henkilötietojasi yritysten ja sopimuskumppaneiden kanssa palvelujemme tarjoamiseksi, verkkosivuston toiminnan ylläpitämiseksi, tilaustesi käsittelemiseksi, IT-järjestelmiemme ja ohjelmistojemme ylläpitämiseksi jne. Tämä jakaminen ei muuta velvoitettamme suojata henkilötietojasi tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Saatamme jakaa tietojasi viranomaisille, jos se on tarpeen lakien, säädösten tai viranomaisten päätösten noudattamiseksi, tai jotta Element Logic voi vahvistaa, esittää tai puolustaa oikeudellisia vaateita.

Saatamme tarjota linkkejä kolmansien osapuolten palveluihin verkkosivustollamme. Emme kuitenkaan vastaa näiden palvelujen suorittamasta tietojen käsittelystä.

 

9. SIIRROT EU:N/ETA:N ULKOPUOLELLE

Jos henkilötietojasi siirretään EU:n/ETA:n ulkopuolelle, takaamme asianmukaisen suojan siirtämällä ne maihin, joilla on Euroopan komission hyväksymä riittävä suojan taso, tai tekemällä asianmukaisesti muotoillun sopimuksen meidän ja EU:n/ETA:n ulkopuolisen oikeushenkilön välillä, joka vastaanottaa tiedot. Siirtojen osalta Yhdysvaltoihin luotamme joko EU:n vakiomallisiin sopimuslausekkeisiin tai EU-US Data Privacy Framework -kehykseen.

 

10. OIKEUTESI

Tässä osiossa kuvataan oikeutesi liittyen henkilötietojesi käsittelyyn.

Oikeus peruuttaa suostumus

Jos suostumus on henkilötietojesi käsittelyn oikeusperuste, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä. Katso kohta 12, miten voit peruuttaa suostumuksesi. Voit lopettaa uutiskirjeemme tai muiden sähköpostiemme vastaanottamisen seuraamalla näissä sähköposteissa olevia peruutusohjeita tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä.

Oikeus saada pääsy henkilötietoihisi

Jos haluat tietoa henkilötietojesi käsittelystä, sinulla on oikeus pyytää tietoa käsittelytoimista, mukaan lukien kopio käsiteltävistä henkilötiedoistasi, mitä kutsutaan rekisteriotteeksi. Tämä sisältää tiedot tarkoituksesta, henkilötietojen luokista, henkilötietojen vastaanottajaluokista, säilytysajasta tai säilytysajan määrittelyperusteista, tiedot siitä, mistä tiedot on kerätty, ja automaattisen päätöksenteon olemassaolon, mukaan lukien tiedot käsittelyn logiikasta ja merkityksestä.

Oikeus tietojesi oikaisemiseen

Jos olemme keränneet sinulta virheellisiä henkilötietoja, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisemista. Sinulla on myös oikeus täydentää puutteellisia henkilötietoja. Pyynnöstäsi oikaisemme käsittelemämme virheelliset tai puutteelliset tiedot mahdollisimman nopeasti.

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista, jos tiedot on käsitelty laittomasti, ne on poistettava lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi, johon Element Logic on sidottu, ne eivät enää ole tarpeellisia niihin tarkoituksiin, joita varten ne on käsitelty, tai kun vastustat Element Logicin suorittamaa oikeutettujen etujen tasapainottamista eikä Element Logicilla tai kolmannella osapuolella ole suurempaa oikeutettua etua. Emme kuitenkaan aina voi hyväksyä pyyntöäsi, sillä saattaa olla syitä, jotka antavat meille oikeuden käsitellä tietoja, esimerkiksi jos henkilötietoja käsitellään lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi oikeusperusteena tai jos tiedot ovat tarpeen oikeudellisten vaatimusten vahvistamiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Sinulla on oikeus saada kopio henkilötiedoistasi jäsennellyssä muodossa ja tietyissä tapauksissa saada tiedot siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle. Tämä oikeus koskee kuitenkin vain tietoja, jotka olet itse toimittanut Element Logicille ja joita käsittelemme suostumuksesi tai sinuun kohdistuvan sopimusvelvoitteen perusteella oikeusperusteena.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista tietyissä tilanteissa, mikä tarkoittaa, että tietoja saa käsitellä vain tietyissä tarkoituksissa. Voit esimerkiksi pyytää virheellisten tietojen rajoittamista, kun olet pyytänyt oikaisua. Tutkiessamme tietojen oikeellisuutta käsittelyä rajoitetaan.

Oikeus vastustaa tietynlaista käsittelyä

Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen etujen tasapainottamisen perusteella tai suoramarkkinointia varten, sinulla on oikeus vastustaa käsittelytoimia. Vastustaminen oikeutettujen etujen tasapainottamiseen voi tapahtua, kun sinulla on henkilökohtaisia syitä, jotka liittyvät tilanteeseen. Tällaisen vastustamisen yhteydessä Element Logic arvioi, onko käsittelyllämme painavia oikeutettuja syitä, jotka ylittävät yksityisyytesi suojaamisen intressisi. Jos näin on, Element Logic voi jatkaa henkilötietojesi käsittelyä, vaikka olet vastustanut käsittelyä.

***

Jos uskot, että käsittelemme henkilötietojasi virheellisesti, olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät kohdasta 2. Sinulla on myös oikeus tehdä valituksia henkilötietojesi käsittelystä maasi kansalliselle tietosuojaviranomaiselle.

Suomessa:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
PL 800
00531 Helsinki
Puh. +358 29 56 66700
Faksi +358 29 56 66735
Sähköposti: tietosuoja@om.fi
Verkkosivusto: http://www.tietosuoja.fi/fi/

 

11. KÄYTÄNNÖN VOIMASSAOLO JA MUUTOKSET

Käytäntömme uusin päivitetty versio on aina saatavilla verkkosivustollamme. Käytäntömme on voimassa milloin tahansa siinä muodossa ja sisällössä, joka on julkaistu verkkosivustollamme.

Element Logicilla on oikeus päivittää Käytäntöä milloin tahansa. Jos Käytäntöä muutetaan, päivitetty Käytäntö julkaistaan verkkosivustollamme. Sinulle ilmoitetaan myös sähköpostitse, jos teemme suuria muutoksia Käytäntöön. Jos et halua hyväksyä muutettua Käytäntöä, ota meihin yhteyttä (katso kohta 2).