Tarina

Element Logic on luonut uusia varastointiratkaisuja jo vuodesta 1985. Samalla Element Logic on kasvattanut yritysten varastointikapasiteettia ja tarjonnut uusia menestymismahdollisuuksia.

Optimointia ensimmäisestä päivästä lähtien

Element Logic perustettiin vuonna 1985 ja siitä päivästä lähtien tavoitteemme on ollut varastologistiikan optimointi. Ensimmäiset automatisoidut tuotteemme olivat varastoinnin pystykaruselleja, joiden avulla Element Logicista tuli markkinajohtaja pohjoismaissa. Avain menestykseemme oli sama kuin tänäkin päivänä: työhönsä sitoutunut henkilöstö, joka tuntee ylpeyttä siitä, että ymmärrämme asiakkaidemme tarpeet ja uskomme uusien teknologisten ratkaisujen mahdollisuuksiin.

Alussa kirjoitimme ohjelmistomme sekuntikelloon ja varastotyöntekijöiden askelten laskentaan perustuen. Vaikka työtapamme ovat kehittyneet, tuotteemme ydin on säilynyt samana: kehitämme varastojen toimintaa älykkäiden automatisoitujen poimintaratkaisujen ja oman ohjelmistomme yhdistelmällä.

Element Logic founders working on old computer

Se alkuperäinen AutoStore-kumppani

Vuonna 2003 AutoStore -robottien kehittäjä Ingvar Hognaland ja Element Logicin perustaja Kjell Blakseth tapasivat teknologiamessuilla. Vaikka logistiikka-alan toimijat naureskelivat heidän “hulluille robotti-ideoille”, he uskoivat niihin. Puoli vuotta myöhemmin Element Logic rakensi maailman ensimmäisen AutoStore -laitoksen.

Kumppanuuden varhaiset vaiheet olivat kivikkoisia. Markkinat eivät olleet valmiita ottamaan automaation mahdollisuuksia vastaan, mieluummin keskityttiin teknologian mahdollisiin riskitekijöihin. Vaikka innovaatio oli vielä alkutaipaleella, eikä sen pystytys ollut yhtä nopeaa kuin nykypäivänä, ratkaisun potentiaali oli Element Logicille päivänselvää.

Näin AutoStoren ja Element Logicin välille muodostui voimakas side. Yritykset tunsivat toisensa hyvin ja pitivät yhteistyöstä. Lopulta nämä kaksi kasvoivat yhteen, kun tuote oli hiottu huippuunsa ja markkinat olivat valmiit vastaanottamaan automaation tarjoamat mahdollisuudet.

Old photo of Element Logic employees with power tools

Laajentuminen Eurooppaan

Pohjoismaat ovat aina olleet Element Logicin kotimarkkina-aluetta, mutta vuonna 2015 myimme ensimmäisen AutoStore-hankkeen Pohjoismaiden ulkopuolelle ja seuraavana vuonna yli puolet tuloistamme tuli Norjan ulkopuolelta. Vuonna 2016 avasimme toimiston ensin Saksaan, ja hyvin pian myös Englanti ja Ranska saivat omat toimistonsa. Maa toisensa jälkeen sai ammattilaisiltamme apua varastojen automatisoinnissa ja tulevaisuuden menestyksen rakentamisessa. Matkan varrella tulimme rakentaneeksi maailman suurimman ja pienimmän AutoStore-ratkaisun.

Vuonna 2020 Element Logic voitti AutoStoren koko Euroopan kattavat jakeluoikeudet ja samalla käynnistyi voimakas laajentuminen Puolaan sekä Benelux-maihin. Nykyisin voimme ylpeydellä todeta, että koko Eurooppa on kotimarkkina-aluettamme.

Rajat robottiteknologian hyödyntämiselle ovat häviämässä, ja se näkyy myös Element Logicin tuloksessa. Yritys on kasvanut räjähdysmäisesti vuodesta 2014 ja vuoden 2019 liikevaihto ylitti 80 miljoonan euron rajan.

Map of Europe showing Element Logic offices and AutoStore warehouses

Teknologian vauhdittama

Emme ole kertaakaan menettäneet luottamustamme teknologiaan siitä päivästä lähtien, kun ostimme vuonna 1985 ensimmäisen tietokoneemme. Se luottamus on rakennettu syvälle Element Logicin DNA:han ja sen vuoksi olemme edelleen uusimpien teknologisten innovaatioiden ensimmäisiä käyttöönottajia. Ohjelmistomme on yksi arvokkaimmista voimavaroistamme, koska se mahdollistaa asiakkaillemme tehokkaampaa toimintaa ja varaston kapasiteetin kasvattamista. Samalla sitä kehitetään jatkuvasti tuotekehitys- ja tutkimusosastoillamme.

AutoStore -pioneereina olemme aina rakastaneet robotteja, jotka parantavat varastojen tehokkuutta. Sen vuoksi lyöttäydyimme yhteen Right Hand Roboticsin kanssa ja lanseerasimme koneoppiteknologiaa hyödyntävän robottikäsivarren. Se voidaan asentaa minkä tahansa varaston keräilyasemalle ja se pystyy poimimaan tavaroita, joita ei ole koskaan ennen nähnyt. Kerätessään käsivarsi oppii ja kehittyy jatkuvasti. Asiakasta lainataksemme; “tämä on sisälogistiikan tulevaisuus, ei epäilystäkään siitä”.

Henkilöstö kaiken takana

Vaikka työskentelemme uskomattomien teknologioiden kanssa päivittäin, arvostamme ihmisiä ja henkilöstöämme sitäkin enemmän. Yrityskulttuurimme perustuu vähäiseen hierarkiaan ja keskitymme siihen, että voimme luoda arvostavan, nöyrän ja vapaan työympäristön. Sama asenne kuvaa sitä, miten kohtaamme asiakkaamme ja heidän haasteensa – mikään ei ole liian pientä tai suurta.

 

Code of conduct