Element Logicin konsernijohtoryhmä

Jälleen ennätysvuosi Element Logicille

Norjalainen teknologiayritys kaksinkertaistaa liikevaihtonsa toista vuotta peräkkäin. "Tavoitteemme on mullistaa varastointi maailmanlaajuisesti", sanoo Element Logicin konsernijohtaja Dag-Adler Blakseth.

490 miljoonaa euroa. Se oli Element Logicin liikevaihto vuonna 2022. Oikaistu liikevaihdon kasvu yli 100 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna*.

Muita avainlukuja vuodelta 2022:

  • Käyttökate oli 57,5 miljoonaa euroa.
  • Varsinainen voitto verojen jälkeen oli 27,7 miljoonaa euroa.
  • Kassavarat olivat vuoden 2022 lopussa 37,4 miljoonaa euroa.

Konsernijohtaja Dag-Adler Blakseth mainitsee kolme syytä, miksi Element Logic voi jälleen juhlia liikevaihdon kaksinkertaistumista.

”Ensinnäkin toimimme markkinoilla, joilla kasvu on yleisesti vahvaa. Toiseksi meillä on omistautuneet ja strategisesti suuntautuneet myyntitiimit. Ja kolmanneksi toimitamme hyviä ratkaisuja ilman pitkiä toimitusaikoja”, Blakseth sanoo.

Inflaatio, toimitusketjujen ruuhkautumat, ennätyskorkeat energian hinnat ja geopoliittinen epävakaus. Vuosi 2022 oli dramaattisten muutosten vuosi. Makrotason trendit vaikuttivat myös sisälogistiikkateollisuuteen.

”Meillä on vähemmän ennustettavuutta kuin ennen. Tämä lisää epävarmuutta – myös asiakkaiden keskuudessa. Päätöksentekoprosessit kestivät vuonna 2022 paljon pidempään kuin vuosina 2020 ja 2021”, Blakseth selittää.

“Näytimme kuitenkin, että selviämme uudesta tilanteesta erittäin hyvin”, hän lisää.

Yksi tärkeä liike Element Logicilta vuonna 2022 oli Atlantin ylittäminen.

 

Yhdeltä mantereelta kolmelle

Vuodesta 2022 tuli vuosi, jolloin Element Logic muuttui eurooppalaisesta yrityksestä globaaliksi toimijaksi. Viime vuoden maaliskuussa yritys osti amerikkalaisen SDI Industriesin, joka toimittaa automaatio- ja lajitteluratkaisuja avaimet käteen -periaatteella. SDI:n hankinnan myötä Element Logic laajeni 8 uuteen paikkaan Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

”SDI Industriesin hankinta oli meille tärkeä merkkipaalu. Olemme tulleet houkutteleville Yhdysvaltain markkinoille yhdessä vahvan kumppanin kanssa, mikä vauhdittaa kasvustrategiaamme ja sopii meille erittäin hyvin”, Blakseth sanoo.

Äskettäin amerikkalainen Modern Materials Handling -lehti listasi Element Logicin maailman 20 parhaan järjestelmätoimittajan joukkoon. Blakseth korostaa, että Element Logicin globaali laajentuminen on vasta alkanut:

”Tänä vuonna laajennamme Aasian ja Tyynenmeren alueelle. Element Logicissa pyrimme mullistamaan varastoinnin maailmanlaajuisesti ja näemme suuria mahdollisuuksia mennä eteenpäin.

Konsernin toimitusjohtaja Dag-Adler Blakseth
PIAN NELJÄ VUOSIKYMMENTÄ JOHDOSSA: Konsernin toimitusjohtaja Dag-Adler Blakseth perusti Element Logicin yhdessä veljensä kanssa vuonna 1985.

 

Jatkuva älykkäämpien ratkaisujen etsiminen

Teknologiayrityksenä Element Logicin on jatkuvasti kehityttävä. Vuonna 2022 yritys lisäsi tiimiinsä uutta osaamista ja kapasiteettia. Yksi tärkeä virstanpylväs oli saksalaisen ohjelmistoyhtiön S&P Computersystemen osto. Se on johtava IT-ratkaisujen toimittaja sisälogistiikan alalla.

”S&P Computersystemen avulla lisäämme osaamistamme ja kykyämme innovoida, integroida ja yhdistää laitteisto- ja ohjelmistoratkaisuja. Tämä on meille avainasemassa jatkaa kehitystyötä ja tarjota asiakkaillemme parhaita ratkaisuja”, Blakseth selittää.

Kuutiovarastoratkaisujen lisäksi sisälogistiikan megatrendi on nykyään AMR – eli autonomiset mobiilirobotit. Element Logic teki vuonna 2022 tärkeitä siirtoja myös tällä alueella tekemällä yhteistyötä robotiikka- ja automaatioyhtiö Addverb Technologiesin kanssa.

”Addverb Technologiesin kanssa tekemämme yhteistyön ansiosta voimme nyt tarjota asiakkaillemme laajan valikoiman sisälogistiikkaratkaisuja, jotka kaikki toimivat yhdessä. AutoStore, eOperator ja AMR:t”, Blakseth sanoo.

“Juuri tätä tämän päivän asiakkaat odottavat. He eivät halua ostaa ratkaisuja kolmelta tai neljältä eri toimittajalta, vaan he haluavat saada kaiken yhdeltä järjestelmäintegraattorilta. Tämä on entistä tärkeämpää tulevaisuudessa, ja haluamme olla haluttu toimittaja ja kumppani kaikkialla maailmassa”, hän päättää.

 

Element Logicin robottikäsi, eOperator
LUOTETTAVA ROBOTTI: Element Logicin robottikäsi, eOperator, poimii tavarat ruotsalaisen Apotean verkkoapteekissa.

 

* Element Logicin vuoden 2021 tulos perustui Norjan kirjanpitosääntöihin (NGAAP), kun taas vuoden 2022 luvut ovat kansainvälisten kirjanpitosääntöjen (IFRS) mukaisia.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up