Lääketieteellisten laitteiden valmistajan Lohmann & Rauscherin uusi AutoStore-varasto

Lääketieteellisten laitteiden valmistaja Lohmann & Rauscher on valmis automatisoimaan varastonsa Element Logicin avulla

Lohmann & Rauscher (L&R) on johtava kansainvälinen lääketieteellisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden toimittaja. Yritys rakennuttaa uuden AutoStore-järjestelmän, jossa on 11 578 laatikkopaikkaa. Sisälogistiikan asiantuntija Element Logic vastaa pääurakoitsijana automatisoidun varastointi- ja keräysjärjestelmä AutoStoren suunnittelusta ja toteuttamisesta. Järjestelmä sisältää EWCS (Element Warehouse Control Software) -ohjelmiston.

L&R kehittää, tuottaa ja myy maailmanlaajuisesti laadukkaita lääketieteellisiä tuotteita ja hygieniatuotteita, ja sen valikoimassa on yli 16 000 tuoteratkaisua. Yritys perustettiin vuonna 1998 Lohmannin ja Rauscherin yritysfuusiona, ja sen pääkonttorit ovat Rengsdorfissa Saksassa ja Wienissä Itävallassa. L&R työllistää yli 5 300 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli yli 670 miljoonaa euroa.

Fuusion seurauksena yhtiön liiketoiminta on kasvanut nopeasti ja dynaamisesti, mikä näkyy kansainvälisenä laajentumisena, uusina yhtiöinä ja sijoituksina sekä lisääntyneenä myyntinä ja kasvaneena työntekijämääränä. Optimaalinen tilan käyttö haluttiin varmistaa integroimalla erittäin tehokas varastointi- ja tilausten keräysjärjestelmä nykyiseen 1 130 m²:n varastoon. Tällä tavoin pyrittiin lyhentämään tilausten käsittelyaikoja.

Ensimmäisessä vaiheessa L&R:n AutoStore-järjestelmä rakennettiin 280 m²:n lattiapinta-alalle. Tämän tilan kapasiteetti on 10 000 varastolaatikkoa. Kahdessa keräilyasemassa ja yhdessä saapuvien tavaroiden työasemassa on käytössä 10 robottia, mikä varmistaa nopean ja tilauksiin perustuvan tavaroiden käsittelyn. Koska Element Logicin EWCS-ohjelmisto on integroitu asiakkaan omaan varastonhallintajärjestelmään, se vastaa kaikista operatiivisista suunnittelu- ja optimointirutiineista.

Uusi AutoStore-järjestelmä luovutettiin L&R:lle vuoden 2020 4.  neljänneksellä – vain 20 viikkoa tilauksen tekemisen jälkeen.

”Pyrimme Lohmann & Rauscherilla koko ajan löytämään entistä tehokkaampia ratkaisuja, jotka vähentävät CO2-päästöjämme. Investointi Element Logicin toimittamaan AutoStoreen auttaa meitä tämän tavoitteen saavuttamisesta ja tukee myös pitkäkestoisen taloudellisen menestyksen varmistamisessa”, sanoo Wolfgang Hoff, Head of Warehouse Management & Shipping, Germany.

Faktoja ja lukuja

  • AutoStore-robotit: 10
  • AutoStore-portit: 3
  • Laatikot: 10 000
  • Laatikkopaikat: 11 578
  • Varaston koko: 1 130 m²
  • AutoStore-pinta-ala: 280 m²

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Haluatko oppia lisää ratkaisuistamme?

Ota yhteyttä