NA-KD investoi 10 miljoonaa euroa ensimmäiseen robottivarastoonsa

NA-KD on yksi Euroopan 20:stä nopeimmin kasvavasta yrityksestä, joka rikkoo ennätyksiä joka kuukausi. Asiakkaat ovat kaikki kaikessa yhdelle maailman johtavista muoti- ja verkkokaupoista. Tehokkaat ja nopeat toimitukset ovat tärkein prioriteetti. Kun yritys avasi uuden varaston Ruotsissa, se valitsi tehokasta automatisointia varten Element Logicin toimittaman AutoStore-järjestelmän.

NA-KD:n logistiikan keskus on vuonna 2017 Alankomaihin perustettu maailmanlaajuinen keskusvarasto. Tästä 3PL-kumppanin alaisuudessa toimivasta varastosta palvellaan yrityksen suurimpia markkinoita Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Benelux-maissa muun maailman ohella. NA-KD avaa Ruotsissa uuden automatisoidun varaston palvelemaan Ruotsin markkinoita ja Pohjoismaita.

– Jos aloitusvaiheessa tavoitteemme oli olla maailmanlaajuinen brändi, joka tarjosi maksuttoman toimituksen kaikkialla maailmassa. Nykyisin suurimmat markkinamme ovat Saksassa, Pohjoismaissa ja Länsi-Euroopassa. Koska halusimme toimitustemme olevan nopeita ja tarkkoja ja koska halusimme käyttää erilaisia toimitustapoja Pohjoismaissa, päätimme vuonna 2019 investoida AutoStore-ratkaisuun. Pohjoismaat ovat toiseksi suurin markkina-alueemme. Uusi varasto tehostaa toimintaa ja lyhentää läpimenoaikaa ainakin päivällä, jolloin samana päivänä tapahtuvat toimitukset ovat mahdollisia useissa alueilla, sanoo Oscar Von Konow, COO, NA-KD.

 

Oscar Von Konow, COO at NA-KD

”Sopii täydellisesti kasvumalliimme”

AutoStoren automaatio- ja robottiratkaisun valinta perustuu järjestelmän yksinkertaisuuteen ja joustavuuteen.

 

– Arvioimme useita automatisointiratkaisuja, mutta pitäydyimme AutoStoressa, koska se on niin yksinkertainen, skaalautuva ja joustava. Lisäksi mahdollisuus rakentaa AutoStore modulaarisesti Lego-palikoiden tapaan sopii täydellisesti kasvumalliimme. Kapasiteettia ei yksinkertaisesti voi suunnitella useita vuosia eteenpäin, jos kasvu on niin nopeaa kuin se meillä on, Oscar toteaa.

“Muokattu toimittamaan yli 1 000 tilausta tunnissa”

NA-KD on investoinut vähän yli 10 miljoonaa euroa uuteen varastoon, jonka koko on aluksi 23 000 m2 mutta joka voidaan laajentaa joustavasti yli 40 000 m2:iin. Element Logic on erikoistunut AutoStore-ratkaisuihin, ja Logent vastaa varaston toiminnasta.

– NA-KD uudessa automatisoidussa varastossa on aluksi hieman yli 100 000 laatikkoa ja 100 robottia, joten tiloissa voidaan toimittaa yli 1 000 tilausta tunnissa. Näihin tiloihin onkin tehty yksi Euroopan suurimmista AutoStore-asennuksista, ja olemme iloisia siitä, olemme voineet olla mukana tehostamassa NA-KD:n varastonhallintaa, sanoo Thomas Karlsson, Managing Director, Element Logic Sweden.

– Se on meille suuri ja tärkeä investointi, joka sujuvoittaa ja nopeuttaa pohjoismaista toimituskapasiteettia ja luo ajan mittaan satoja työpaikkoja. Edellytimme nopeaa ja todistetusti toimivaa asennusta, ja olen vaikuttunut siitä, miten nopeasti kumppanimme asensivat ja toteuttivat automatisoinnin Landskronassa, Ruotsissa. Projekti eteni todella nopeasti, ja olemme olleet tähän saakka erittäin tyytyväisiä, Oscar von Konow toteaa lopuksi.

Thomas Karlsson, Managing Director at Element Logic Sweden

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Haluatko tietää lisää varaston optimoinnista?

Ota yhteyttä