Scandinavian Cosmetics automatisoi logistiikkaprosessit Element Logicin avulla

Skandinavian johtava kauneudenhoitotuotteiden toimittaja Scandinavian Cosmetics on päättänyt automatisoida ja yhdistää toiminnot uuteen Ruotsin Malmössä sijaitsevaan varastoon, jonne Element Logic asentaa AutoStore-ratkaisun.

Scandinavian Cosmetics AB on johtava kosmetiikka-, hajuste- sekä ihon- ja hiustenhoitotuotteiden jakelija, joka edustaa yli 60 johtavaa kansainvälistä brändiä. Yritys toimii agentuurina, ja sen myyntikanavia ovat vähittäismyynti ja viime vuosina enenevässä määrin verkkokauppa. Yrityksen toimintoja hallitaan tällä hetkellä useissa manuaalisissa varastoissa Norjassa ja Ruotsissa, mutta nyt yritys on päättänyt kerätä kaikki toiminnot uuteen AutoStorea käyttävään varastoon Malmössä.

 

Skaalautumismahdollisuus tulevaisuudessa

Varastojen yhdistämisen tarkoituksena on uudistaa ja automatisoida logistiikkaprosessit vastaamaan entistä paremmin ja tehokkaammin asiakkaiden tarpeita.

– Meillä on selkeät kasvutavoitteet, ja ne huomioon ottaen AutoStore-investointi luo optimaaliset mahdollisuudet varastokapasiteetin nopeaan ja vaivattomaan skaalaamiseen. Samalla olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota työntekijöillemme uuden, modernin ja miellyttävän työpaikan, sanoo Joakim Johnsson, CEO, Scandinavian Cosmetics.

Joakim Johnsson, CEO Scandinavian Cosmetics

Keskiössä dynaaminen suorituskyky

Uuden varaston koko on 6 000 m2, ja sen AutoStore-ratkaisun kapasiteetti on 30 000 laatikkoa. Scandinavian Cosmeticsin 900 tilausrivin käsittelyyn tunnissa tarvitaan 35 robottia, jotka siirtävät laatikot AutoStore-työasemiin keräilyä ja pakkaamista varten. AutoStore-ratkaisun on tarkoitus olla toiminnassa keväällä 2021.

– Scandinavian Cosmeticsin kanssa yhteistyössä toteutettu projekti on ollut kiinnostava, ja siinä on keskitetty ennen kaikkea tehokkuuteen ja skaalautuvuuteen. Olemme tyytyväisiä ja ylpeitä projektista sekä odotamme onnistuneen yhteistyön jatkuvan Scandinavian Cosmeticsin kanssa, sanoo Thomas Karlsson, Managing Director, Element Logic Sweden.

Thomas Karlsson, Managing Director Element Logic Sweden

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Oletko valmis varastoautomaation seuraavaan vaiheeseen?

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja