Tsekin suurin verkkokauppa investoi yli 40 miljoonaa automaatioon

Tsekin suurin verkkokaupan jälleenmyyjä Alza.cz investoi yli 40 miljoonaa euroa uusimman logistiikkakeskuksensa kehittämiseen. Se sijaitsee Chrastanyssa lähellä Prahaa ja on yhtiön historian suurin investointi. Sen lisäksi, että nykyistä pinta-alaa laajennetaan 15 000 m2:llä, he ottavat käyttöön AutoStore-teknologian Element Logicin avulla. Ratkaisu parantaa varaston tehokkuutta ja lyhentää toimitusaikaa.

”Tavoitteemme oli optimoida varastotilaa ja parantaa tehokkuutta vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin lyhyistä toimitusajoista. Vain vuoden aikana onnistuimme laatimaan sopimusasiakirjat ja ratkaisuehdotuksen yhdessä valitun liikekumppanin kanssa. Lopulta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen keskityimme koko projektin hienosäätöön”, sanoo Alzan hallituksen varapuheenjohtaja Tomas Havryluk.

Viime vuonna Alza avasi toisen kahdesta yksiköstä Tsekin tasavallassa. Tänä vuonna avataan toinen yksikkö – täysin varustettu Element Logicin toteuttamilla automatisoiduilla ratkaisuilla.

”Tarjoamme varastoautomaatiota erikokoisille ja eri toimialoille toimiville asiakkaille. Jokainen AutoStore-ratkaisu on ainutlaatuinen ja räätälöity asiakkaidemme tarpeisiin. Suunnittelemme järjestelmiä maksimoidaksemme päivittäisten keräilyjen määrän ja tehokkuuden, ja samalla keskitymme tavaransuojeluun, materiaalien valvontaan ja jätteiden hävittämiseen”, sanoo Jindřich Kadeřávek, Element Logicin Tsekin toimitusjohtaja ja lisää: ”työskentely yhdessä Alzan kanssa on ollut hienoa. AutoStore-järjestelmän käyttöönoton myötä Alzan varaston keräilynopeus kasvaa 75 prosenttia”.

"Tarjoamme varastoautomaatiota erikokoisille ja eri toimialoilla toimiville asiakkaille. Jokainen AutoStore-ratkaisu on ainutlaatuinen ja räätälöity asiakkaidemme tarpeisiin. AutoStore-järjestelmän käyttöönoton myötä Alzan varaston keräilynopeus kasvaa 75 prosenttia." "

— Jindřich Kadeřávek, Element Logic, Tsekin toimitusjohtaja

Alzan investointi on yksi suurimmista AutoStore-järjestelmän asennuksista Euroopassa, ja se kattaa noin 8 000 m2 ja sitä ohjaa yli 400 robottia. Järjestelmä varustetaan yli 40:llä saapumisasemalla ja 30:lla keräilyasemalla. Tavaran kulku varmistetaan 2 500 metrin pituisella kuljetinjärjestelmällä.

“Integraation aikana on otettu käyttöön uusia prosesseja, kuten automatisoitu varastointi ja automaattinen pakkaus, joka vähentää tavaroiden manuaalista pakkaamista”, Tomas Havryluk selittää ja jatkaa. “Ottamalla käyttöön automaattisen pakkaamisen vähennämme pakkausmateriaalin käyttöä ja hukkaa. Toimitukset noutopisteisiin tapahtuvat jatkossakin palautuspakkauksissa. Nämä toimenpiteet vähentävät pakkausmateriaalin määrää sekä tavaroiden käsittelyä ja parantavat myös tavaran suojausta kuljetuksen aikana. “Element Logicin järjestelmät auttavat vähentämään jätettä ja edistävät yritysten yleistä kestävyyttä”, Jindřich Kadeřávek lisää.

Alza aikoo olla täysin toimintavalmis vuoteen 2023 mennessä ja AutoStore-järjestelmä on käytössä syksyllä 2022.

”Uuden teknologian käyttöönotto ei ainoastaan ​​paranna varastomme kapasiteettia ja suorituskykyä, vaan myös vähentää lähetykseen kuluvaa aikaa nykyisestä kahdesta tunnista alle 30 minuuttiin. Tämän edistyksen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme pikatoimituksia, ja tilaukset voidaan pakata ja lähettää muutamassa minuutissa”, Havryluk päättää.

Tietoja ja lukuja Alzasta

Tilausten keräilynopeus automaation jälkeen: Nousu 75 %

Keräilyasemat: 40 saapumis- ja 30 keräilyasemaa

AutoStore-robotit: 400

Kuljetinjärjestelmän pituus: 2500 metriä

Täysin käyttövalmis: 2023

Liikevaihto 2021: 1 845 000 000,00 €

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up