Apotea investoi Element Logiciin, AutoStoreen ja eOperatoriin

Apotea on Ruotsin johtava verkkoapteekki ja jättiläinen alallaan. Asiakkaiden kysynnän kasvaessa he päättivät edelleen automatisoida varastoaan tehokkaalla AutoStore-ratkaisulla, joka on integroitu eOperatoriin, Element Logicin omaan kappalekeräilyratkaisuun.

Ruotsissa, aivan Uppsalan ulkopuolella, sijaitsee Apotean 38 000 neliömetrin logistiikkakeskus, jonka varaston katolle on asennettu yksi Ruotsin suurimmista aurinkopaneeliratkaisuista. Logistiikkakeskus lähettää keskimäärin noin miljoona pakettia kuukaudessa, ja pandemian aikana kysyntä nousi pilviin. Selviytyäkseen paremmin tilauskertymän suurista vaihteluista he päättivät lisätä tehokkuuttaan ja automatisoida laitoksensa AutoStore-ratkaisulla, joka sisältää Element Logicin toteuttaman kappaleiden poimintaan suunnitellun robottikäsivarren, eOperatorin.

Rakennettu lisälaajennusta ajatellen

Apotea on osittain automatisoinut varastoprosessejaan eri toimittajien kanssa vuosien varrella ja tehostaa niitä nyt edelleen. AutoStore-ratkaisu sisältää 20 000 laatikkoa (tilaa 25 000), 30 AutoStore-robottia (R5), 4 karuselliporttia, joista kolmea käsittelee kapppaleita poimiva robottikäsivarsi. AutoStore-järjestelmä liitetään myös automaattiseen kuljetinjärjestelmään. Ratkaisu rakennetaan jatkolaajennusta varten ja uudeksi kapasiteetiksi arvioidaan aluksi 800 tilausriviä tunnissa.

"Meille oli tärkeää, että meillä on järjestelmä, joka pystyy käsittelemään tuotekokojen vaihteluita ja tilauskertymää, jota voidaan laajentaa kasvaessamme. Tämä aloite auttaa meitä tehostamaan toimintaamme, mikä helpottaa asiakkaidemme odotusten ylittämistä"

— Pär Svärdson, toimitusjohtaja, Apotea

eOperator – oppii edetessään

AutoStore on ratkaisu, joka toimii hyvin sekä henkilöstön että eOperatorin kanssa, mikä on tärkeä osa uutta ratkaisua. eOperator on Element Logicin yhteistyössä RightHand Roboticsin kanssa kehittämä kappaleen poimintaratkaisu. Se on robottikäsi, joka voi poimia tuotteita automaattisesti 24/7. Se on kehitetty toimimaan yhdessä AutoStoren kanssa varastoprosessien automatisoimiseksi ja tehokkuuden lisäämiseksi. Koneoppimisen avulla eOperator löytää automaattisesti parhaan tavan käsitellä valittua tuotetta, mikä lisää tilauskapasiteettia sekä parantaa tavarankäsittelyä ja nopeuttaa toimitusaikaa. Samalla se luo vahvan yhteyden AutoStoren ja materiaalivirran välille.

"Apotea on vaikuttava jättiläinen ruotsalaisessa verkkokaupassa ja koska yksi heidän tärkeimmistä myyntivalteistaan ​​on nopeat ja tarkat toimitukset, tuli luonnolliseksi yhdistää heidän AutoStore-ratkaisunsa Element Logicin kappalekeräilyratkaisuun, eOperatoriin. Tuloksena on tilauskapasiteetin, tavarankäsittelyn ja toimitusajan paraneminen"

— Anders Bohlin, myyntijohtaja, Element Logic Ruotsi

Miksi valita Element Logic ja AutoStore?

”Opimme pandemian aikana, että meidän on oltava joustavia, jotta voimme vastata äkilliseen kysyntään, joka voi syntyä kriisitilanteissa, kuten pandemiassa tai Ukrainan sodassa. Pandemian alkaessa kaksinkertaistimme tilauskertymämme ja meillä oli vaikeuksia toimittaa tilauksia asiakkaillemme lupauksiemme mukaisesti. AutoStore-ratkaisulla lisäsimme jo olemassa olevan automaation kapasiteettia tehokkaalla tavalla, joka lisää tuotannon joustavuutta”, kertoo Apotean toimitusjohtaja Pär Svärdson.

”Olemme investoineet automaatioon vuodesta 2019 lähtien ja uskomme, että se on tulevaisuutta. Uskomme, että tätä tarvitaan, jotta voimme vastata asiakkaiden korkeisiin vaatimuksiin nopeista ja tehokkaista toimituksista. Robottihakuratkaisulla tavoitteenamme on poistaa työntekijöiltä toistuvia tehtäviä ja lisätä tehokkuutta”, Svärdson päättää.

Tietoa ja lukuja Apoteasta

Varastotilojen koko: 38 000 m2
AutoStore -laatikoita: 20 000 (with room for 25,000)
AutoStore -robotteja: 30 (R5)
Porttien lukumäärä: 4 karuselliporttia

AutoStoreen integroitu eOperator kappaleenkeräysratkaisu

Arvioidut tilausrivit: 800 per tunti

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up