Central Warehouse Austria XXL building from the outside

XXL Sports & Outdoorin menestystarina jatkuu Itävallassa Element Logicin avulla

XXL on yksi maailman nopeimmin kasvavista urheiluvälinekaupoista, jolla on tällä hetkellä 90 myymälää Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Itävallassa verkkokauppojen lisäksi. Vuonna 2000 perustetun yrityksen pääkonttori on Oslossa. Sillä on jo Pohjoismaissa kaksi logistiikkakeskusta, joissa käytetään Element Logicin robotiikkaratkaisuja, mukaan lukien AutoStorea, ohjelmistoa ja kuljetinteknologiaa. XXL:n logistiikkaverkosto laajentui helmikuussa 2021 uudella huippuluokan Itävallan keskusvarastolla Wienin kaakkoispuolella.

AutoStore Ports at XXL Sports & Outdoor in Austria
AutoStore ja Element Logicin eManager-ohjelmisto on jo vakuuttanut XXL Sports & Outdoorin Norjassa ja Ruotsissa. Nyt myös Wienin lähellä sijaitsevaan uuteen keskusvarastoon on asennettu todistetusti toimivaa teknologiaa.

 

Tähän saakka Keski-Euroopan ja Itävallan markkinoita on palveltu Ruotsin keskusvarastosta. XXL on nyt avannut ensimmäistä kertaa yrityksen historiassa jakelukeskuksen Pohjoismaiden ulkopuolella, ja tämän jakelukeskuksen koko on 7 000 neliömetriä. Tämän merkittävän päätöksen ansiosta XXL ei ainoastaan pysty lyhentämään toimitusaikoja vaan myös yksinkertaistamaan prosesseja ja luomaan uusia työpaikkoja paikallisesti.

AutoStore-asiantuntija Element Logic pystyi luovuttamaan uuden todistetusti toimivan AutoStore-varaston XXL:lle vain 18 viikkoa tilauksen tekemisen jälkeen. Tämän projektin etuna oli se, että Element Logicin eManager-varastonhallintaohjelmistoa käytettiin jo useissa XXL-sijainneissa. Tämän ohjelmiston avulla voidaan varmistaa AutoStore-järjestelmän optimoitu toiminta. Niinpä toiminnot oli helppo siirtää uuteen sijaintiin. Laajennuksen ensimmäisessä vaiheessa XXL:n Itävallan AutoStore-järjestelmä sisältää 20 000 laatikkoa, 13 robottia ja 5 karuselliporttia.

“Koska AutoStore-järjestelmä on logistiikkaratkaisun keskeinen elementti, XXL:llä on erinomainen mahdollisuus palvella joustavasti sekä yritysasiakkaita fyysisissä myymälöissä että kuluttaja-asiakkaiden nopeasti kasvavia verkkokauppatarpeita“, sanoo Michael Kawalier, Managing Director Sales, Element Logic Germany.

AutoStore robots can be observed from the service mezzanine
Laajennuksen ensimmäisessä vaiheessa Itävallan AutoStore-järjestelmä sisältää 20 000 laatikkoa, 13 robottia ja 5 karuselliporttia

 

Itävallan keskusvarasto palvelee jo nyt kaikkia Itävallan XXL-myymälöitä ja verkkokaupan asiakkaita osoitteessa xxlsports.at.

“Uusi huippuluokan varastomme käsittelee tavaravirran verkkoasiakkaille ja myymälöihin entistä nopeammin ja tehokkaammin. XXL:n kannalta yhteistyö Element Logicin kanssa on ollut yksi tärkeimmistä erittäin tehokkaasti toimivan ja kustannustehokkaan toimitusketjun onnistumistekijöistä“, Magnus Kreuger, Managing Director, XXL Sports & Outdoor toteaa lopuksi.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up