Element Logicin pienin AutoStore-asennus

Piirilevyjen valmistaja Note valitsi automaation parantaakseen tuotantolinjansa tehokkuutta ja minimoidakseen tilantarpeensa. Kyseinen asennus on laatikkojen määrällä mitattuna Element Logicin pienin Ruotsissa.

Element Logic on havainnut Saksan tuotantoteollisuudessa jo jonkin aikaa kasvavaa suuntausta kohti automaatiota. Nyt myös yhä useammat ruotsalaiset yritykset tiedostavat automatisoinnin edut. Yksi tällainen yritys on Note Torsby AB, joka on Pohjois-Euroopan johtava piirilevyjen ja niihin liittyvien tuotteiden elektroniikkavalmistaja. Kyseessä on Element Logicin pienin AutoStore-asennus Ruotsissa sekä laatikoiden lukumäärällä että tilajalanjäljellä mitattuna. Se käsittelee kuitenkin myös eniten esineitä, huikeat 4,5 miljoonaa kappaletta. Asennuksen päätavoitteena on ollut vähentää tilantarvetta ja kustannuksia samalla kun koko tuotantolinjaa on optimoitu. 

– Valitsimme Element Logicin AutoStoren saadaksemme skaalautuvan ja tilaa säästävän varaston, joka täyttää kaikki tehokkuustarpeemme sekä tuotannossa että tuotannon suunnittelussa, kertoo Karin Nichols, Note Torsby AB:n toimitusjohtaja.

AuroStore robotit työssään

 

Koolla ei ole väliä

AutoStore-ratkaisu on ollut käytössä kuusi kuukautta ja se poimii tuotantolinjalle ne piirilevyt, jotka ovat menossa tuotantoon. Järjestelmä perustuu siihen, että tuote toimitetaan keräilijälle eikä päinvastoin, kiitos nopeiden poimintarobottien ja kehikkoon pinottujen laatikoiden. Automaattinen varastoratkaisu auttaa Notea tulemaan kustannustehokkaammaksi ja kilpailukykyisemmäksi. Järjestelmä on myös skaalautuva, joten jos tuotanto kasvaa tulevaisuudessa, Note voi nostaa kapasiteettiaan.

“Noten tapauksesta löydämme lisätodisteita siitä, että AutoStore-teknologia on valmis kehittämään koko sisälogistiikka-alaa. Monet luultavasti yhdistävät AutoStoren tiettyyn yrityskokoluokkaan, mutta tämän asennuksen myötä näemme, että robottiratkaisuilla voi olla suuri merkitys myös pienille yrityksille”, sanoo Anders Bohlin, Element Logicin Ruotsin myyntijohtaja.

“Tarvittava teknologia on jo käytössä ja se on vakiintunut ratkaisu verkkokaupassa. Nyt myös tuotantoteollisuus on avannut silmänsä mahdollisuuksille ja valtavalle potentiaalille”, sanoo Thomas Karlsson, Element Logic Swedenin toimitusjohtaja.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ VARASTOSI OPTIMOINNISTA?

Ota yhteyttä