Fendt lisäsi tehokkuuttaan varastoautomaation avulla

Traktorivalmistaja AGCO/Fendtin päätehtaassa Marktoberdorfissa, Saksassa, pienosavaraston suorituskyky varmistaa tuotantolinjan toimitusvarmuuden nyt ja tulevaisuudessa. Varasto on optimoitu käytettävissä olevan lattiatilan ja tehtaan materiaalivirtavaatimusten perusteella. Tehokkuuden lisäämiseksi automaation ja robotiikan asiantuntija Element Logic tuo Fendtin käyttöön tulevaisuuden tarpeet täyttävän, erittäin tehokkaan AutoStore-ratkaisun.

Yhdysvaltalainen yhtiö AGCO on yksi maailman kolmesta suurimmasta traktorien ja maatalouskoneiden valmistajasta ja toimittajasta. Fendt-brändi on kuulunut amerikkalaiselle globaalille toimijalle vuodesta 1997. Kaikki Fendt-traktorit kehitetään ja valmistetaan Marktoberdorfissa, Saksassa.

Täyttääkseen asiakkaiden vaatimukset valmistavien yritysten on nykyään varastoitava alati kasvava valikoima yksittäisiä osia. Tämän seurauksena olemassa olevaa varastokapasiteettia on laajennettava, mikä lisää tuotannon toimituksista koituvia henkilöstökustannuksia. Lyhyiden toimitusaikojen ja korkean lisäarvon ei tarvitse olla ongelma laajennetusta varastokapasiteetista huolimatta – kyse on vain sujuvan ja tehokkaan siirtymisen luomisesta tuotantotoimitusten ja kokoonpanolinjojen välillä.

“Pienosien logistiikkamme kasvaviin vaatimuksiin vastaaminen on taloudellisesti vaikeutunut perinteisen varastoinnin keinoin”, sanoo Jens Kirchner, Fendt-varastojen toimitusketjupäällikkö. ”Käytettävissä olevan tilan optimaalisella hyödyntämisellä on valtavasti arvoa. AutoStore erottui suurella tallennustiheydellä selvästi muihin ratkaisuihin verrattuna.”

Kokoonpanolinja Fendtin tehtaalla

 

Matala energiankulutus

Vaihtoehtoisen sisälogistiikkaratkaisun etsiminen johdatti AGCO/Fendtin AutoStoreen ja Element Logiciin, joka on maailman ensimmäinen AutoStore-kumppani ja markkinajohtaja Euroopassa yli 220 myydyllä AutoStore-ratkaisullaan. Lukuisat referenssit tuotantosegmentissä asiakkaiden, kuten STIHLin, SCHUNKin ja Continentalin kanssa, vakuuttivat traktorivalmistajan Element Logicin laajasta asiantuntemuksesta ja monivuotisesta kokemuksesta tulevaisuuden kannalta kestävien sisälogististen ratkaisujen toteuttamisesta. Element Logic on ottanut käyttöön AutoStoren muissa AGCO-konsernin toimipisteissä – mukaan lukien AGCO Partsin eurooppalaisen varaosakeskuksessa Enneryssä, Ranskassa.

Kestävä tuotanto on AGCO/Fendtille prioriteetti, mikä vaikutti päätökseen ratkaisevasti. Yritys keskittyy oman sähkönkulutuksensa vähentämiseen ja uusiutuvan energian käyttöön – tässä AutoStore-järjestelmillä on tärkeä panos. Kymmenen AutoStore-robotin energiankulutus vastaa yhtä pölynimuria, ja aina kun keräyslaatikkoa lasketaan tai robottien nopeutta vähennetään, energiaa palautuu akkuun. AutoStoren kompakti muotoilu poistaa myös käytävien tarpeen, mikä vähentää merkittävästi valaistusta vaativaa tilaa.

Fendtin AutoStore

Marktoberdorfissa AutoStore-järjestelmä asennetaan yhteen olemassa olevista rakennuksista voimansiirtotuotannon välittömään läheisyyteen ja se toimittaa jatkossa kaikille tuotantolinjoille materiaaleja, kuten pienosia ja puolivalmiita tuotteita. AutoStore-järjestelmä poimii tuotantolinjojen tarvitsemat osat ja tuotteet automaattisesti; ne myös esipakataan ja toimitetaan tuotantolinjoille hinaajajunilla, joista matka jatkuu lastauksella myöskin AutoStore-järjestelmässä.AGCO/Fendtille toteutettu AutoStore-ratkaisu tarjoaa 315 neliön lattiapinta-alalla tilaa yhteensä 12 100 keräyslaatikolle, joiden ulkokorkeus on 330 mm. Yksitoista robottia käsittelee laatikot kehikon päällä. Keräily ja pakkaaminen tapahtuu kolmella ergonomisesti optimoidulla työasemalla. Koko prosessi on optimoitu Element Logicin omalla eManager-ohjelmistolla, joka on integroitu suoraan toiminnanohjausjärjestelmään. Järjestelmä luovutettiin asiakkaalle huhtikuun 2021 lopussa.

Fendtin AutoStoren keräilypiste

 

Faktat ja luvut

AutoStore-ratkaisun tarvitsema lattiapinta-ala: 315 m²

AutoStore-robotit: 11

Laatikoiden lukumäärä: 12 100

Työasemien lukumäärä: 3

HALUATKO KUULLA LISÄÄ VARASTOSI OPTIMOINNISTA?

Ota yhteyttä