Hatstore investoi 2 miljoonaa euroa robottivarastoratkaisuun

Ruotsalainen verkkokauppayritys Hatstore muutti neljä kertaa suurempaan varastoon vuoden alussa, mutta vuoden 2020 voimakkaan kasvun vuoksi yritys investoi nyt Element Logicin toimittamaan AutoStore-ratkaisuun.

AutoStore on paljon tehokkaampi varastojärjestelmä kuin manuaalinen varasto, ja se antaa Hatstorelle mahdollisuuden jatkaa kasvamista ilman tarvetta muuttaa uusiin tiloihin. Järjestelmän suunnittelee ja asentaa AutoStore-asiantuntija Element Logic.

– AutoStore on välttämätön ja älykäs ratkaisu, jonka ansiosta kasvumme voi jatkua ilman, että olisi siirryttävä uusin tiloihin kahden vuoden välein. Kasvutavoitteemme edellyttävät, että tarjoamme asiakkaille entistä laajemman tuotevalikoiman, ja Element Logicin toimittama AutoStore-ratkaisu antaa meille mahdollisuuden varastoida nelinkertainen määrä tuotteita samalle alueelle, sanoo Hatstoren toimitusjohtaja Filip Klasson.

Robotit liikkuvat tarkasti

AutoStore on robotiikkaa hyödyntävä varastoratkaisu, jossa kaikkia varaston tuotteita säilytetään päällekkäin pinotuissa laatikoissa. Robotit liikkuvat kehikon päällä ja siirtävät laatikot porteille, joissa tuotteet kerätään ja pakataan. Element Logicin toimittamassa ratkaisussa on 18 robottia ja 12 000 laatikkoa. Robotteja hyödyntävä varastoratkaisu toimii erittäin tehokkaasti ja tarkasti sekä luo täysin uusia skaalautumismahdollisuuksia kasvun ja sesonkihuippujen käsittelyä varten. Vaikka robotteja hyödyntävä varasto sujuvoittaa merkittävästi liiketoimintaprosesseja, sijoitus voidaan toteuttaa ilman, että Hatstoren olisi irtisanottava työntekijöitä.

 

– AutoStoren, muun aiemman automatisoinnin ja fantastisen henkilökunnan asiantuntemuksen yhdistäminen luo huippuluokan verkkokauppavaraston. Saamme tällä tavoin mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme entistäkin paremman ostokokemuksen, Filip Klasson toteaa.

Filip Klasson, CEO Hatstore

– On kiinnostavaa olla mukana tässä projektissa. Odotamme voivamme auttaa Hatstorea tehostamaan älykkäästi varaston kaikkea toimintaa sekä viime kädessä lisäämään asiakastyytyväisyyttä, sanoo Element Logicin Ruotsin toimitusjohtaja Thomas Karlsson.