Rapala luottaa automaatioon – Element Logic nappasi ison kalan

Kun Rapalan koko Pohjois-Eurooppaa palvelevaan uuteen logistiikkakeskukseen haluttiin tuoda mukaan automaatiota, käynnistyi kattava kilpailutus eri järjestelmien ja toimittajien välillä. Rapalan hankinnan päätavoitteena oli maksimoida logistiikkakeskuksen keräystehokkuus, säästää tilaa sekä löytää järjestelmä, joka olisi myös energiatehokas. Rapala päätti luottaa tehtävässä Element Logiciin ja AutoStore-järjestelmään.

“Olemme erittäin iloisia päästessämme tekemään yhteistyötä Rapalan, globaalisti tunnetun
suomalaisen yrityksen, kanssa. Yhteistyö on alkanut hyvissä merkeissä. Pääsimme hyvin
yhteisymmärrykseen heidän tavoitteistaan ja uskomme, että heille räätälöity kokonaisuus tulee tukemaan heitä pitkälle tulevaisuuteen,” Element Logic Finlandin Sales Director Antti Lumme iloitsee.

Rapala-konserni on maailman johtava kalastusvälineyritys ja globaali markkinajohtaja uistimissa sekä kalastukseen liittyvissä veitsissä ja työkaluissa. Suomalaisen Lauri Rapalan 1930-luvulla perustaman konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 294 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 1 800 henkilöä 42 maassa.

Luonnollinen päätös

“Meillä on tuotekirjastossa kymmeniä tuhansia tuotteita, jotka sopivat hyvin automaattikeräykseen, joten automaation hyödyntäminen oli luonnollinen päätös. Lisäksi halusimme hyödyntää käytettävissä olevat neliöt mahdollisimman tehokkaasti ja se onnistuu tällä järjestelmällä erittäin hyvin,” Rapalan Head of Supply Chain Development Mikko Muikku kertoo.

Rapalan omaan strategiaan kuuluu, että he ovat oman alansa edelläkävijöitä esimerkiksi kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisen toiminnan suhteen.

“Se näkyy esimerkiksi siinä, että valitsimme Element Logicin toimittaman AutoStore-järjestelmän myös sen energiatehokkuuden vuoksi. Järjestelmä kuluttaa energiaa todella vähän ja sekin tuotetaan logistiikkakeskuksen katolle sijoitettavilla aurinkopaneeleilla,” Rapalan VP Group Supply Chain Tuomas Akkanen lisää.

 

 

Käytäntö todisti luotettavuuden

Hänen mukaansa hankintapäätöksen sinetöi Element Logicin kanssa järjestetyt asiakasvierailut, joissa AutoStore-järjestelmän toimintaa esiteltiin heille käytännössä.

“Se, että järjestelmää ei esitellyt Element Logicin asiantuntija vaan loppuasiakas itse, kertoi paljon. Näimme, että järjestelmä on toimiva ja sen käyttö on jokaisen omaksuttavissa. Järjestelmä on myös jatkuvasti skaalattavissa, eli moduuleja voidaan lisätä tai poistaa tarpeen mukaan. Modulaarisuus mahdollistaa myös erittäin korkean käytettävyysasteen järjestelmälle. Toimitusvarmuuden ylläpito oli meille erittäin tärkeä kriteeri,”  Akkanen summaa.

Myös Antti Lumme on innoissaan asiakkuudesta ja AutoStore-järjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista Rapalan uudessa logistiikkakeskuksessa. Hän uskoo, että AutoStore-teknologia mahdollistaa Rapalan skaalautumisen keräily- ja varastointitoimintojensa osalta.

Rapalan uusi 10 000 neliön suuruinen logistiikkakeskus otetaan käyttöön elokuussa 2022.

 

HALUATKO KUULLA LISÄÄ VARASTOSI OPTIMOINNISTA?

Ota yhteyttä